Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Alan Wake... ALAAAAAAAAN!!! WAKE!!!

Ψαρωτικό, έτσι;
 Αν είστε φαν των θρίλερ και σας αρέσουν τα Third Person Action Shooter παιχνίδια, το Alan Wake της Remedy Entertainment θα σας κερδίσει. Το παιχνίδι κυκλοφορεί εδώ και κάμποσο καιρό (2010) για Xbox 360 και πρόσφατα κυκλοφόρησε και για PC (2 Μαρτίου 2012). Για τους κατόχους Xbox 360 κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό (22 Φεβρουαρίου 2012) το Alan Wake's American Nightmareπου είναι prequel του Alan WakeΓια PC δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για το πότε και αν θα κυκλοφορήσει το A.W. American Nightmare.
Το εργαλείο φαίνεται πολλά υποσχόμενο!



 Στο θέμα μας λοιπόν. Το Alan Wake είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που όσοι είναι φαν του Στίβεν Κίνγκ θα διαπιστώσουν ότι η ιστορία που εξελίσσεται θυμίζει πολύ τα μυθιστορήματα του. Μάλιστα στην πορεία του παιχνιδιού γίνεται και αναφορά στο όνομα του.
Ωραίο το χωριουδάκι, αλλά...
 Το παιχνίδι ξεκινάει με ένα μικρό cut scene και στην συνέχεια παίρνετε στα χέρια σας τον χειρισμό του Alan σε μία μικρή πίστα, η οποία σας βάζει αμέσως στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού και βεβαίως σας μαθαίνει τον χειρισμό του. Μετά, λοιπόν, από αυτή τη μικρή εισαγωγή ξεκινάει ένα άλλο cut scene, το οποίο είναι ουσιαστικά η αρχή της αφήγησης της ιστορίας. Η ιστορία του παιχνιδιού εξελίσσεται σαν τηλεοπτική σειρά και είναι μοιρασμένη σε 6 επεισόδιαίστες). Ο Alan εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αναλαμβάνει και χρέη αφηγητή. Για το Xbox 360 έχουν κυκλοφορήσει δύο επιπλέον επεισόδιαίστες) σαν DLC (Downloadable Content) ενώ για το PC τα δύο DLC είναι μέσα στο πακέτο. Το πρώτο DLC φέρει τον τίτλο "The Signal" ενώ το δεύτερο ονομάζεται "The Writer".
Που πας χωρίς τσιγάρο; Που πας με το φακό;...

 Είστε, λοιπόν, ένας επιτυχημένος συγγραφέας που όμως το τελευταίο διάστημα έχετε στερέψει από ιδέες. Μαζί με την γυναίκα σας πάτε για ένα ταξίδι αναψυχής και χαλάρωσης σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, το "Bright Falls". Αφού έχετε πάρει τα κλειδιά του σπιτιού που θα μείνετε από μία παράξενη και σκοτεινή κυρία, κατευθύνεστε προς το σπίτι (εγώ δεν έμενα εκεί που να με πληρώνανε!). Ενώ η γυναίκα σας είναι μέσα στο σπίτι τακτοποιώντας, εσείς έχετε βγει έξω και χαζεύετε το μέρος. Κάποια στιγμή ακούτε φωνές από την γυναίκα σας και τρέχετε να δείτε τι συμβαίνει. Από εδώ και πέρα ξεκινάει το μυστήριο.
Τι σου κάνει ένας φακός!
Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο χαρακτήρας που χειρίζεστε (Alan Wake) είναι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και κατ' εμέ χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης! Καλείστε να αντιμετωπίσετε ανθρώπους-φαντάσματα, οι οποίοι καλύπτονται από ένα μαύρο σύννεφο που διαλύεται με το φως και μόνο τότε είναι ευάλωτοι. Το βασικότερο σας εργαλείο για να επιβιώσετε είναι ένας φακός. Βέβαια ο φακός από μόνος του δεν αρκεί και έτσι θα έχετε στην διάθεση σας και διάφορα όπλα, όπως καραμπίνα, περίστροφο, πιστόλι φωτοβολίδων, κ.ά.
Αμάν! Μας την πέσανε!
 Το παιχνίδι έχει κινηματογραφική αίσθηση με υπέροχα τοπία, είναι καλοφτιαγμένο και αρκετά ατμοσφαιρικό. Επίσης,τα γραφικά είναι σε πολύ υψυλό επίπεδο και άκρως ρεαλιστικά, όπως επίσης πολύ καλοί είναι οι ήχοι και τα μουσικά "χαλιά" που ντύνουν το παιχνίδι. Αν φοβάστε το σκοτάδι μην το παίξετε μόνοι σας το βράδυ με τα φώτα κλειστά, γιατί μάλλον θα υπάρξουν στιγμές που ένα ρίγος θα διαπεράσει το κορμί σας και μπορεί να αρχίσετε να κοιτάτε πίσω σας!
 Αν το μόνο που θέλετε να κάνετε σε ένα παιχνίδι είναι να αδειάζετε σφαίρες σε εχθρούς, δεν νομίζω να ενθουσιαστείτε με το Alan Wake. Αν όμως είστε από τους gamers που σας αρέσει να παίζετε κάτι διαφορετικό και δίνετε σημασία στην υπόθεση του παιχνιδιού, νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε. Δεν θα σας απογοητεύσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου