Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Windows Tips... συνέχεια!

Για να μην ξεχνιόμαστε, μερικά tipάκια για τα Windows 7.


Αλλάζοντας την λειτουργία του Power Button

 Η προεπιλεγμένη λειτουργία του Power Button, που βρίσκεται στο Start, είναι να απενεργοποιεί (Shut Down) τον υπολογιστή σας. Αν θέλετε να βάλετε τον υπολογιστή σας σε αδράνεια (Sleep), πρέπει να πατήσετε το βελάκι δίπλα από το Power Button (Shut down) και από το αναδυόμενο μενού να επιλέξετε το Sleep.
 Τί γίνεται, όμως, αν κάνετε σπάνια Shut Down (μία φορά την ημέρα) αλλά κάνετε συχνά π.χ. Switch User, γιατί μοιράζεστε τον υπολογιστή στο σπίτι με κάποιο μέλος της οικογένειας σας ή με κάποιον συνεργάτη στην δουλειά; Μπορείτε να αλλάξετε την προεπιλεγμένη λειτουργία Shut Down σε κάποια άλλη, από τις Sleep, Log Off, Restart,Switch User, Lock και Hybernate (αν έχετε ενεργοποιημένη αυτήν την λειτουργία).

Υπάρχουν δύο σημεία για να ενεργοποιήσετε την αλλαγή. Το ένα είναι από την Taskbar και το άλλο κατευθείαν από το Power Button. Σε όποιο, λοιπόν, από τα δύο σημεία θέλετε, πατήστε δεξί κλικ με το ποντίκι σας και επιλέξτε το properties (ιδιότητες). Αν το κάνατε στην Taskbar στο παράθυρο που ανοίγει πρέπει να πάτε στην καρτέλα Start Menu, αν το κάνατε κατευθείαν από το Power Button το παράθυρο ανοίγει κατευθείαν στην καρτέλα Start Menu. Εκεί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι στο πεδίο Power button action να επιλέξετε τι θέλετε να εμφανίζεται στο Power Button.

Κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο από το Start Menu
 Το πεδίο Search (αναζήτηση) που βρίσκεται στο Start Menu είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να βρείτε ό,τι θέλετε στον υπολογιστή σας. Μπορείτε όμως να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αναζήτηση και στο διαδίκτυο. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την λειτουργία κάνετε τα εξής:

1. Στο πεδίο Search του Start menu γράψτε gpedit.msc και πατήστε Enter για να "τρέξετε" το Group Policy Editor.

2. Πηγαίνετε στο User Configuration --> Administrative Templates --> Start Menu and Taskbar.

3. Κάντε διπλό αριστερό κλικ με το ποντίκι σας στο "Add Search Internet link to Start Menu", στην οθόνη που θα εμφανιστεί επιλέξτε το Enable και ύστερα πατήστε το OK. Κλείστε το Group Policy Editor.


4. Πλέον, στο πεδίο Search του Start Menu θα εμφανίζεται η επιλογή "Search the Internet". Γράψτε κάτι και πατήστε επάνω στο "Search the Internet". Θα ανοίξει ο Web Browser σας και θα κάνει αναζήτηση της λέξης - φράσης που μόλις γράψατε.


Μέχρι την επόμενη φορά, καλές μoufies!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου