Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Asus (All-in-One-PC) ET... κι εσείς πήρατε iMac;


 Η Asus αυτή τη στιγμή είναι, ίσως, η μόνη εταιρία που μπορεί να ανταγωνιστεί με την Apple. Έχει χρόνια εμπειρίας στους υπολογιστές, τα μηχανήματα που κατασκευάζει είναι πολύ καλής ποιότητας και έχει μία συνεχώς αυξανόμενη γκάμα προϊόντων. Η νέα προσθήκη της Asus είναι στην σειρά All-in-One-PC ΕΤ. Πρόκειται για οθόνες που μέσα τους περιέχουν όλα τα μέρει ενός ολοκληρωμένου υπολογιστή και είναι οι ανταγωνιστές των περίφημων iMac της Apple.

 Όποιος θέλει έναν υπολογιστή χωρίς καλώδια, μπορεί να βρει αυτό που ψάχνει στους ET (όχι τους εξωγήινους!). Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να βρουν ένα πιο πιασάρικο όνομα, αλλά, μην γελιέστε, υπολογιστή θα αγοράσετε όχι εσώρουχα! Tα νέα μοντέλα της σειράς ET, κατά την ταπεινή μου άποψη, σχεδιαστικά είναι πολύ όμορφα ενώ σε επίπεδο επιδόσεων τα πηγαίνουν άριστα, τουλάχιστον για το είδος τους (All In One PC).
 Η νέα σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα που η βασική τους διαφορά εντοπίζεται στο μέγεθος της οθόνης, από το οποίο το κάθε ένα παίρνει και την ολοκληρωμένη ονομασία του. Έτσι, έχουμε το ΕΤ2210 για 21.5", το ΕΤ2410 για 24" και το ΕΤ2700 για 27". Υπάρχουν δύο επιλογές για κάθε μέγεθος οθόνης: με δυνατότητα αφής πολλαπλών σημείων και χωρίς. Επίσης, το κάθε μοντέλο βγαίνει με πολλές διαφορετικές επιλογές σε επίπεδο hardware. Μπορείτε να διαλέξετε τι ταιριάζει στις ανάγκες σας και βέβαια ανάλογα με το πόσα λεφτά μπορείτε να διαθέσετε. Τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να επιλέξετε είναι ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών, η ποσότητα της μνήμης, η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου και το οπτικό μέσο.
 Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι κοινά και για τα τρία μοντέλα. Εν τάχει, στο πλάι της οθόνης, εκτός από το οπτικό μέσο, θα βρείτε δύο θύρες USB 3, μία θύρα e-Sata(USB 2 combo), Card Reader για όλους τους γνωστούς τύπους καρτών μνήμης, μία θύρα για ακουστικά ή εξωτερικά ηχεία, μία θύρα για μικρόφωνο, μία Line out για σύνδεση του PC με ενισχυτή ή ηχοσύστημα και μία θύρα για σύνδεση εξωτερικού Sub Woofer.
Στο πίσω μέρος της οθόνης θα βρείτε δύο θύρες USB 2, μία θύρα RJ-45 για ενσύρματη σύνδεση σε δίκτυο, μία θύρα HDMI και μία θύρα VGA (D-sub). Στο μπροστινό μέρος της οθόνης υπάρχουν δύο ηχεία, μία κάμερα των 2M pixel και ένα μικρόφωνο. Επίσης, στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται ένα ασύρματο πληκτρολόγιο, ένα ασύρματο ποντίκι, ένα τηλεχειριστήριο και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) 802.11 b/g/n. Στα προαιρετικά είναι μία κάρτα τηλεόρασης και ένα Sub Woofer.
 Όπως καταλάβατε από τα παραπάνω, όντως μιλάμε για ένα All In One PC αφού πραγματικά δεν του λείπει τίποτα! Οι τιμές για τα All In One PC ET της Asus ξεκινούν από τα 769€ και φτάνουν μέχρι και τα 2180€.
 Asus ή Apple; Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς! Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι, με εξαίρεση την ανάλυση των οθονών, που στα iMac είναι υψηλότερη, και το λειτουργικό (Asus-Windows, Apple-Mac OS), η Asus προσφέρει καλύτερα χαρακτηριστικά για την τιμή που καλείστε να πληρώσετε. Πρέπει να ξέρετε ότι, αν θέλετε οθόνη αφής, η Asus είναι μονόδρομος μιας και η Apple δεν βγάζει κάποιο μοντέλο iMac με αυτή την δυνατότητα.
Επίσης, η Asus σας προσφέρει την δυνατότητα του VESA mount, δηλαδή να μπορείτε να κρεμάσετε την οθόνη-υπολογιστή στον τοίχο.
 Κάποιοι θα πουν, γιατί να μην πάρω τον iMac όπου μπορώ να έχω παράλληλα και τα Windows εγκατεστημένα. Αν θέλετε τα Windows γιατί να πάρετε υπολογιστή της Apple; Ε;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου