Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Asus Pad 300. Coming... very soon?


 Η Asus είχε ανακοινώσει από τον Φεβρουάριο στην MWC  ότι θα προσθέσει στις ταμπλέτες της δύο ακόμη μοντέλα. Η πρώτη είναι η Asus Transformer Pad Infinity ή αλλιώς Asus Pad 700, που θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας, και η δεύτερη ονομάζεται Asus Pad 300 και θα είναι η "φτηνή" λύση για όσους θέλουν να γίνουν κάτοχοι μίας ταμπλέτας.

Asus Pad 300
 Εμείς θα ασχοληθούμε με την δεύτερη (Pad 300) για την οποία κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν ξεκινήσει τις προπαραγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται μέσα από την Asus, η "φτηνή" ταμπλέτα της θα κάνει την επίσημη εμφάνιση της στα ράφια στις 22 Απριλίου.
 Η Pad 300 σε χαρακτηριστικά είναι κάπου ανάμεσα στην Transformer Prime και την Transformer Pad Infinity (Pad 700). Για αυτούς που ασχολούνται με τα χαρακτηριστικά, μπορείτε να δείτε εδώ την σελίδα που έχει φτιάξει η Asus για την Pad 300, εδώ για την  Infinity και εδώ για την Prime.
Asus Transformer Prime
 Η Prime κυκλοφορεί εδώ και τέσσερεις μήνες και η τιμή της, χωρίς το πληκτρολόγιο, για την έκδοση των 32Gb είναι γύρω στα 500€. Για την Infinity δεν γνωρίζουμε ακόμη την ημερομηνία κυκλοφορίας της, αν και κάποιες πηγές λένε ότι θα την δούμε στα ράφια κατά τον Ιούλιο. Σίγουρα, πάντως, θα είναι ακριβότερη από την Prime, πιστεύω κατά 100€. Η Pad 300 στα καταστήματα που έχει εμφανιστεί φέρεται να κοστίζει 379$ στην Αμερική για το μοντέλο των 16Gb και 500€ στην Γαλλία για το μοντέλο των 32 Gb. Η τιμή της Αμερικής θεωρώ ότι είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και κάτι που με "προβληματίζει" με την τιμή που έχει ανακοινωθεί από το κατάστημα στην Γαλλία είναι ότι αναφέρεται σε μοντέλο των 32Gb, χωρίς όμως η Asus να έχει αναφερθεί σε τέτοιο μοντέλο. Για την ακρίβεια, η Asus έχει πει για την συγκεκριμένη ταμπλέτα (Pad 300) ότι θα κυκλοφορήσει μόνο στα 16Gb και θα υπάρχει και μία δεύτερη επιλογή (πάλι στα 16Gb) με δυνατότητα σύνδεσης 3G και 4G LTE.
Asus Pad 300
 Αν η Asus θέλει να πουλήσει το Pad 300, η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κρατήσει την τιμή της περίπου στα 400€ (χωρίς το πληκτρολόγιο). Αν τελικά ισχύσει η τιμή που έχει αναφέρει το γαλλικό κατάστημα, δεν αξίζει να την αγοράσετε αφού με τα ίδια λεφτά μπορείτε να πάρετε την Prime που έχει καλύτερα χαρακτηριστικά και καλύτερα υλικά κατασκευής (αλουμινένιο περίβλημα έναντι πλαστικού που θα έχει η Pad 300).
 Περιμένουμε, λοιπόν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας να δούμε την τελική τιμή και βέβαια αν όντως θα κυκλοφορήσει επίσημα μέσα στο μήνα. Εγώ πάντως, αν η τιμή της κυμανθεί γύρω στα 400€, σκοπεύω να την αποκτήσω, σε μπλε χρωματάκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου