Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

"Ελευθερώστε" χώρο από τον σκληρό σας δίσκο!


 Στην εποχή μας τα Gigabyte
έχουν γίνει σαν τα στραγάλια. Όταν πήρα το πρώτο μου
Windows PC, ο δίσκος
που είχε μέσα ήταν μόλις 800 Megabyte και περιείχε τα πάντα, λειτουργικό, μουσικές, έγγραφα, κλπ. Σήμερα, αυτή η χωρητικότητα είναι τουλάχιστον αστεία αφού ο καθένας μπορεί να έχει, ακόμα και με ένα δίσκο, χωρητικότητες που αγγίζουν τα 3 Terabyte. Βέβαια, όσο αυξάνονται οι χωρητικότητες στους δίσκους, τόσο αυξάνονται και τα μεγέθη των αρχείων που θέλουμε να αποθηκεύουμε.
 Εσείς, λοιπόν, που χρησιμοποιείτε Windows και θέλετε να εκμεταλλευτείτε και το τελευταίο Byte του δίσκου σας, μπορείτε να ακολουθήσετε το παρακάτω tip.
 Τα Windows, από την στιγμή που εγκαθίστανται σε ένα PC, δεσμεύουν ένα μέρος από την χωρητικότητα των σκληρών δίσκων για το Recycle Bin (κάδος ανακύκλωσης). Αν δεν κάνετε συχνά χρήση της επαναφοράς αρχείων από το Recycle Bin και το αδειάζετε τακτικά, μπορείτε να γλιτώσετε κάποια Gigabyte.

 1. Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Recycle Bin και επιλέξτε Properties (ιδιότητες).

 2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε όποιο δίσκο έχετε στο PC σας και να ορίσετε εσείς πόσο χώρο θέλετε τα Windows να δεσμεύουν για το Recycle Bin.

 3. Αν είστε προσεκτικοί και σβήνετε μόνο αρχεία που είστε σίγουροι ότι δεν θα ξαναχρειαστείτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ξεχωριστά για κάθε δίσκο την λειτουργία του Recycle Bin και να γλιτώσετε και άλλο χώρο. Προσέξτε, όμως, γιατί έτσι, οτιδήποτε σβήνετε, δεν θα έχετε την δυνατότητα να το επαναφέρετε παρά μόνο με την χρήση εξειδικευμένων προγραμμάτων, χωρίς εγγυημένα αποτελέσματα.


 4. Επιπλέον, μπορείτε και στις δύο περιπτώσεις να επιλέξετε, αν θα εμφανίζεται η κάρτα επιβεβαίωσης πριν σβήσετε κάποιο αρχείο.


 Ελπίζω να βοήθησα κάποιους να μάθουν κάτι που δεν ήξεραν και μπορεί να τους φανεί χρήσιμο. Καλά delete και το νου σας...

2 σχόλια:

  1. Την είχα ξεχάσει αυτή τη δυνατότητα. Και άλλα tips θα είναι ευπρόσδεκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιας και ασχολούμαι αρκετά με τους υπολογιστές, λέω τα tips να τα καθιερώσω και μάλλον θα αρχίσω να προτείνω και προγράμματα για διάφορες δουλειές.

      Διαγραφή