Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Rocksmith. Για επίδοξους κιθαρίστες!


O Steve Vai στα πρώτα του βήματα!
 Rocksmith, το παιχνίδι της Ubisoft που θα σας μετατρέψει σε rock star της κιθάρας, τουλάχιστον στο σαλόνι σας. Το βιντεοπαιχνίδι είναι βασισμένο στην ιδέα
των πολύ γνωστών Guitar Hero και Rock Band. Η βασικότερη όμως διαφορά είναι ότι στο Rocksmith χρησιμοποιείτε αληθινή ηλεκτρική κιθάρα! 
 Όπως καταλάβατε, λοιπόν, το παιχνίδι απευθύνεται βασικά σε επίδοξους ή πραγματικούς κιθαρίστες. Όσοι δεν έχετε πιάσει
Γαμώτο! Πού είναι η κιθάρα του Guitar Hero που έχει μόνο πέντε κουμπιά!
κιθάρα στα χέρια σας μάλλον δεν θα καταφέρετε και πολλά. Αν, όμως, έχετε την υπομονή και βεβαίως μία κιθάρα, το Rocksmith μπορεί να είναι ένα πολύ καλό εργαλείο εκμάθησης μιας και εκτός από τα τραγούδια που μπορείτε να συνοδέψετε, περιλαμβάνει και διάφορες ασκήσεις σε μορφή παιχνιδιού, που θα σας βοηθήσουν να μάθετε στ’ αλήθεια κιθάρα. Αν είστε στα πρώτα σας βήματα, μην φοβάστε, το παιχνίδι “παρατηρεί” τις ικανότητες σας και προσαρμόζει αυτόματα το επίπεδο δυσκολίας. Προσωπικά, μιας και παίζω κιθάρα, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ιδέα είναι πάρα πολύ καλή. Ειδικότερα για κιθαρίστες που μόλις ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα, ή και για λίγο πιο προχωρημένους, είναι ένας πολύ ωραίος και διασκεδαστικός τρόπος εκμάθησης και εξάσκησης.
Στους πρωτάρηδες "βοήθεια σας"!
 Το παιχνίδι, λοιπόν, εκτός από διάφορες ασκήσεις, προσφέρει πληθώρα ροκ τραγουδιών από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Rolling Stones, οι Nirvana, ο David Bowie, οι Red Hot
Chili Peppers, κ.α. Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα με τους καλλιτέχνες και τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι:
http://rocksmith.ubi.com/rocksmith/en-US/tracklist/index.aspx


 Για “φτασμένους” κιθαρίστες, όπως καταλάβατε και από τους καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στο παιχνίδι, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω από λίγη διασκέδαση. Μία πολύ καλή προσθήκη, όμως, για τους "φτασμένους" είναι αυτή του Amp Mode στο οποίο έχετε την δυνατότητα να φτιάξετε το δικό σας ήχο διαλέγοντας εικονικούς ενισχυτές, καμπίνες και πετάλια για την κιθάρα σας. 
Amp Mode menu. Λυπάμαι τους γείτονες!
Η Ubisoft όπως θα περιμένατε, έχει φτιάξει δικτυακό κατάστημα όπου πουλάει επιπλέον τραγούδια, ενισχυτές, καμπίνες και πετάλια για να εμπλουτίσετε το παιχνίδι και να πλουτίσετε την ίδια! Εδώ μπορείτε να δείτε την λίστα του καταστήματος:
http://rocksmith.ubi.com/rocksmith/en-US/tracklist/index.aspx




 Το παιχνίδι στην Αμερική
κυκλοφορεί ήδη για PS3
και Xbox (η έκδοση για PC έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο).
Στην Ευρώπη έχει καθυστερήσει διότι υπάρχει νομικό ζήτημα για την ονομασία του παιχνιδιού. Μία μπάντα από την Αγγλία ισχυρίζεται ότι έχει καταχωρημένο αυτό το όνομα εδώ και 8 χρόνια. Αν όλα πάνε καλά και βρεθεί λύση (πόσα θα καταφέρουν να αρπάξουν οι Αγγλάρες για το όνομα;) αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο.
 Στο βασικό πακέτο περιλαμβάνεται το παιχνίδι και το καλώδιο σύνδεσης για την κιθάρα σας. Επίσης, κυκλοφορεί και μία πλήρης έκδοση του παιχνιδιού, η οποία περιλαμβάνει και μία πραγματική ηλεκτρική κιθάρα που θυμίζει αρκετά την Gibson Les Paul.

Εγώ, πάντως, μόνο αυτό το τραγούδι θα έπαιζα!



Ελπίζω όταν γίνετε rock star να με θυμάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου