Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

The Walking Dead... Now you can play it!



 The Walking Dead, το graphic novel του Ρόμπερτ Κίρκμαν που γράφει ιστορία, έγινε τηλεοπτική σειρά και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει και βιντεοπαιχνίδι από την Telltale Games.
 Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για Playstation, Xbox, PCMac
και iOS και θα αποτελείται από πέντε επεισόδια, όπως είχε κυκλοφορήσει και το "Back To The Future" από την ίδια εταιρία. Το πρώτο επεισόδιο αναμένεται στις αρχές Απριλίου. Για τα επόμενα τέσσερα προβλέπεται να κυκλοφορεί ένα επεισόδιο κάθε μήνα, οπότε, εκτός απροόπτου, η σειρά θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο. Το παιχνίδι κοστίζει 25$ και για τα πέντε επεισόδια, δηλαδή 5$ έκαστο.

http://www.telltalegames.com/walkingdead/preorder-contest

 Στην προσπάθεια προώθησης του παιχνιδιού, η Telltale Games ανακοίνωσε ότι με την προ-παραγγελία του παιχνιδιού παίρνετε αυτόματα μέρος σε ένα διαγωνισμό. Ο νικητής θα γίνει χαρακτήρας του παιχνιδιού και θα κάνει την εμφάνιση του στο τέταρτο επεισόδιο ως άνθρωπος ο οποίος σκοτώνεται από τα ζόμπια και στην συνέχεια γίνεται ένα από αυτά! Άλλοι τέσσερεις τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους εαυτούς τους μέσα στο παιχνίδι σαν ζόμπια και που ξέρεις, μπορεί ένα από αυτά (ή και όλα μαζί!) να σκοτώσει κάποιον (ή όλους!) από τους χαρακτήρες.


 Το βιντεοπαιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των adventure (point & click), οπότε όσοι περιμένετε να ξεκάνετε ορδές από ζόμπια καλύτερα να προτιμήσετε το Dead Island ή το Dead Rising. Στο The Walking Dead δεν είναι αυτός ο σκοπός. Ο "κόσμος" του δεν ασχολείται ουσιαστικά με τα ζόμπια αλλά περισσότερο με τους ανθρώπους που έχουν επιζήσει και πρέπει να βρουν τρόπο να επιβιώσουν σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον, κάνοντας πράγματα που κανείς τους δεν είχε φανταστεί ότι είναι ικανός να κάνει. Άλλωστε όπως έχει πει και ο Ρικ Γκράιμς στο τέλος του 24ου τεύχους "WE ARE THE WALKING DEAD".


 Η ιστορία του παιχνιδιού εκτυλίσσεται σε άλλη χρονική περίοδο απ' ότι το κόμικ και με καινούριους χαρακτήρες (δυστυχώς δεν θα είστε ο Ρικ Γκράιμ). Για την ακρίβεια, διαδραματίζεται στην αρχή της "αποκάλυψης" των ζόμπι και ακολουθεί τον Λι Έβερετ (πρώην κατάδικο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας) και την Κλημεντίνη (ένα κοριτσάκι που "έχασε" τους γονείς του) στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν.
Ο Λι με την Κλημεντίνη πάνε βόλτα
 Στην πορεία του παιχνιδιού, σύμφωνα με όσα έχουν αναφέρει ο Ρόμπερτ Κίρκμαν και άλλοι συντελεστές του παιχνιδιού, εκτός από τους καινούριους χαρακτήρες θα δούμε και κάποιους παλιούς γνώριμους. Ένας από αυτούς είναι ο Γκλεν, ο μικρόσωμος Ασιάτης που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιβίωση της ομάδας του Ρικ που έχουμε γνωρίσει στο κόμικ και την τηλεοπτική σειρά. Άλλος ένας χαρακτήρας είναι ο Χέρσελ Γκριν, ο κτηνίατρος και ιδιοκτήτης της φάρμας που επίσης γνωρίζουμε από το κόμικ και την τηλεοπτική σειρά.
Ο Λι, ο Γκλεν και κάποια ζόμπια!
 Σκοπός του παιχνιδιού, όπως έχει πει σε συνέντευξη του ο Ρόμπερτ Κίρκμαν, είναι να δούμε ένα άλλο κομμάτι του "κόσμου" που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Άλλωστε θα ήταν βαρετό, όπως έχει πει ο ίδιος, να ξαναβλέπαμε της ιστορίες του Ρικ και της ομάδας του. Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι έκανε ο Γκλεν και ο Χέρσελ πριν συναντήσουν τον Ρικ.
Δίπλα στη φωτιά παρέα με ένα ζόμπι ξάπλα!
 Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να έχουν την ίδια αισθητική με το κόμικ και το θυμίζουν πολύ, αν εξαιρέσουμε το ότι είναι έγχρωμα. Ένα από τα στοιχεία που έχει αποκαλύψει η Telltale Games σχετικά με το παιχνίδι είναι ότι στην πορεία της ιστορίας ο παίκτης θα καλείται να πάρει αποφάσεις που θα έχουν διαφορετική κατάληξη. Αυτή είναι μια μικρή προσθήκη σε μία, κατά τα άλλα, γραμμική εξέλιξη της ιστορίας.
Πάρτα μωρή άρρωστη!
 Πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι περισσότερο για τους φαν του κόμικ και της τηλεοπτικής σειράς. Οι υπόλοιποι που δεν γνωρίζουν ούτε το ένα ούτε το άλλο, δεν νομίζω να ενθουσιαστούν ιδιαίτερα. Εγώ, πάντως, θα το παίξω σίγουρα μιας και είμαι φαν και των δύο! Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το gameplay του παιχνιδιού που είναι και η αρχή του πρώτου επεισοδίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου