Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Diablo III... προ των πυλών!

Οι πέντε χαρακτήρες του Diablo III

 Το Diablo της Blizzard είναι ένα από τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο. Μετράει πολλούς υποστηρικτές και σίγουρα, όπως καθετί που λατρεύεται, έχει και αρκετούς εχθρούς. Δεν νοείται όσοι ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια να μην το ξέρουν ή να μην το έχουν παίξει έστω και μία φορά. Βέβαια, πρέπει να είναι και μίας κάποιας ηλικίας, αφού μιλάμε για έναν τίτλο που αισίως κλείνει τα 16 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία. Οι νεότεροι αρχίστε την αναζήτηση.




 Το πρώτο Diablo κυκλοφόρησε το 1996 και έκανε τεράστια επιτυχία. Θεωρείται υπεύθυνο για την δημιουργία της υποκατηγορίας point and click action RPGs και αυτό γιατί παρ' ότι δεν ήταν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που έκανε χρήση αυτής της λογικής, ήταν το πρώτο που είχε πολύ μεγάλη απήχηση στο κοινό. Ήταν τόσο απόλυτη η επιτυχία του, που οι υπόλοιποι τίτλοι παιχνιδιών RPG που κυκλοφόρησαν κάνοντας χρήση του point and click μετά το Diablo χαρακτηρίζονταν ως "Diablo Clones", δηλαδή κλώνοι του Diablo για όσους δεν γνωρίζουν αγγλικά! Την επιτυχία του πρώτου Diablo συνέχισε το, επίσης πολύ καλό, Diablo II που κυκλοφόρησε το 2001.
 Η Blizzard, βλέποντας την απήχηση που είχαν οι δύο τίτλοι της, ανακοίνωσε το 2008 την δημιουργία της συνέχειας της σειράς με την "πρωτότυπη" ονομασία Diablo III. Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη ανακοίνωση του τίτλου (16 μετά την πρώτη εμφάνιση), έφτασε η ώρα να δούμε επιτέλους το καινούριο δημιούργημα της Blizzard. Τα πρώτα cinematic trailer του παιχνιδιού είναι εντυπωσιακά, όμως, όπως όλα τα trailers των βιντεοπαιχνιδιών έτσι και αυτά του Diablo III: δεν μας δίνουν και πολλά στοιχεία για το πώς θα είναι το βιντεοπαιχνίδι στην πραγματικότητα. Έχουν βγει κάποια βίντεο με δοκιμαστικά (demos) του παιχνιδιού, τα οποία θυμίζουν πάρα πολύ τους πρώτους τίτλους με σαφώς καλύτερα γραφικά.
 Από εκεί και πέρα, όμως, δεν γνωρίζουμε πολλά για τον τίτλο. Ένα από τα πιο σημαντικά που μάθαμε πρόσφατα είναι ότι στην πρώτη του κυκλοφορία δεν θα υπάρχει η δυνατότητα του P.V.P. (Player Versus Player), γεγονός που θα απογοητεύσει όσους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι on-line (multiplayer). Η Blizzard εξέδωσε επίσημα αυτήν την πληροφορία και δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας ότι πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις προκειμένου να καταφέρει να κυκλοφορήσει τον τίτλο στις αγορές το συντομότερο δυνατόν. Ο κόσμος έχει αρχίσει να κουράζεται από την αναμονή και η Blizzard το ξέρει, γι' αυτό προσπαθεί να επισπεύσει την κυκλοφορία. Διαβεβαίωσε ότι η δυνατότητα του P.V.P. θα προστεθεί αργότερα με την κυκλοφορία ενός patch. Όσον αφορά την ημερομηνία που θα "βγεί" το βιντεοπαιχνίδι στην αγορά η Blizzard δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά πληροφορίες θέλουν τον τίτλο να κυκλοφορεί τέλος του 1ου με αρχές του 2ου τριμήνου του 2012, δηλαδή αρκετά σύντομα πλέον.




 Το αν το Diablo III θα κάνει την ίδια επιτυχία και θα είναι τόσο καλό όσο οι προκάτοχοι του, θα το δούμε σύντομα, ελπίζω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν πολυαναμενόμενο τίτλο με υψηλές προσδοκίες, γεγονός που μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στην Blizzard. Πραγματικά περιμένω με αγωνία να δω τι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι της Blizzard και ελπίζω όλη αυτή η αναμονή να αξίζει. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία προεπισκόπηση του παιχνιδιού.






3 σχόλια:

  1. H Bliz τα χει κάνει μούσκεμα τα πράγματα με το Diablo 3.
    Έχει πρωτοφανή καθυστέρηση ακόμα και για τα δεδομένα της γενικά αργοπορημένης Blizzard αλλά το χειρότερο είναι ότι το παιχνίδι θα έχει in game Auction House με αληθινά χρήματα.
    Αυτό σημαίνει ότι όταν θα υπάρξει PvP Patch το μόνο που θα πρέπει να κένει κάποιος για να είναι ανταγωνιστικός είναι να πληρώσει 20 ευρουλάκια και να έχει έναν τουμπανιασμένο χαρακτήρα.

    Blizzard failed big time in my eyes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Blizzard παρακολουθεί τα "σημάδια του καιρού" που ζούμε. Ο έχων κάνει ότι γουστάρει, ο μη έχων απλά παρακολουθεί!

      Διαγραφή
  2. Η Blizzard είναι άλλος ένας μεγαλοκολοσσός όπως η EA στα μάτια μου.
    Κάποτε έφτιαχνε ultra fun παιχνίδια και τα τελευταία χρόνια απλά προωθεί remakes των ήδη υπαρχόντων Video Games της.

    Καμία πρωτοτυπία, κανένα όραμα, μόνο πιθανά εισοδήματα εξετάζει.

    Αυτός ο δρόμος που ακολουθεί μπορεί να είναι επικερδής γιατί πάντα θα υπάρχει η νέα γενιά από πιτσιρικάδες που μασάνε κουτόχορτο αλλά οι παλιότεροι (Θεέ μου, έγινα παλιότερος τώρα;) θέλουν τα λεφτά τους και ο χρόνος τους να κατανέμεται σε παιχνίδια που σου δίνουν την αίσθηση της ικανοποίησης από την επίτευξη ενός δύσκολου στόχου.
    Φτάνοντας στον στόχο προσπερνόντας προαπαιτούμενα στάδια επειδή απλά πληρώνει κάποιος κάποια ευρώ εξαλείφει αυτή την κανοποίηση.

    Φέρε μου έναν nooba που αγόρασε τον fully geared character του στο WoW ή στο AION αλλά δεν ξέρει να τον παίζει σωστά και με μεγάλη ευχαρίστηση θα τον κάνω να σκέφτεται πως ίσως έπρεπε να ξοδέψει και άλλα λεφτά για να μη ψοφάει από τα μικρόβια όποτε απλά φτερνίζεται ο δικός μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή