Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Warp... για "σκεπτόμενους" gamers!



 Οι περισσότεροι gamers σήμερα ασχολούνται με FPS, RPG's και Simulators. Αν είστε ένας από αυτούς που έχουν βαρεθεί αυτού του είδους τα βιντεοπαιχνίδια και ψάχνετε κάτι το διαφορετικό, ίσως το βρείτε στο Warp.
 Το Warp είναι ένα από τα λίγα stealth action/puzzle βιντεοπαιχνίδια που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, για PC, PS3 και Xbox. Όσοι έχουν παίξει το Portal και το Metal Gear Solid και τους άρεσαν, σίγουρα θα βρουν το Warp τουλάχιστον ενδιαφέρον. Ανέφερα αυτά τα δύο βιντεοπαιχνίδια γιατί το Warp δανείζεται στοιχεία και από τα δύο.
Σε λίγο δεν θα είναι τόσο άνετοι! 
 Είστε ένα χαριτωμένο εξωγηινάκι, ονόματι Zero, το οποίο έχει πιαστεί και κρατείται σε ένα υποθαλάσσιο εργαστήριο πειραμάτων (τύφλα να έχει το Roswell!). Το παιχνίδι ξεκινάει με τον Zero, δηλαδή εσάς, να βρίσκεται σε ένα γυάλινο δωμάτιο πειραμάτων με επιστήμονες που τον παρακολουθούν. Σε αυτό το στάδιο ουσιαστικά μαθαίνετε τις βασικές κινήσεις του χαρακτήρα σας. Μέχρι να τις μάθετε, που δεν θα σας πάρει και πολύ, ο Zero καταφέρνει να ξεφύγει από το δωμάτιο και έτσι αρχίζει η περιήγησή του στο εργαστήριο για να βρει τον δρόμο προς την ελευθερία. Στην προσπάθεια του αυτή θα συναντήσει πολλά εμπόδια και εσείς πρέπει να τον βοηθήσετε να τα ξεπεράσει.
Ένας φουκαράς επιστήμονας προσπαθεί να γλυτώσει! 
 Σύμμαχος σας στην προσπάθεια αυτή είναι οι ιδιότητες του Zero και ένας άλλος εξωγήινος που με τηλεπαθητικές ικανότητες σας καθοδήγει. Η κυριότερη ιδιότητα που έχετε είναι αυτή του "warp", δηλαδή της τηλεκίνησης σε μικρές αποστάσεις, μέσα από τοίχους, άψυχα αντικείμενα αλλά και ανθρώπους. Η επόμενη βασική σας ιδιότητα είναι αυτή του "frag", που στην ουσία σας δίνει την δυνατότητα να "κυριεύετε" ανθρώπους και αντικείμενα, με απώτερο σκοπό την ανατίναξη τους. Όπως καταλαβαίνετε, το βιντεοπαιχνίδι περιέχει στοιχεία splatter, οπότε δεν ενδείκνυται για μικρά παιδιά. Στην πορεία του παιχνιδιού θα αποκτήσετε και άλλες ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν. Για να μπορέσετε να βρείτε τον δρόμο προς την ελευθερία, θα πρέπει να περιπλανηθείτε στο αχανές εργαστήριο, να αντιμετωπίσετε άλλους εχθρικούς εξωγήινους, που το έχουν σκάσει από τα κελιά τους, και τους επιστήμονες που στην θέα σας θα σημάνουν συναγερμό, καλώντας οπλισμένους φρουρούς και ρομποτικά πολυβόλα.
Επόμενος για σάλτσα! 
 Γενικότερα, για να προχωρήσετε σε κάθε πίστα θα πρέπει να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει ώστε να καταφέρετε να ενεργοποιήσετε διάφορες πόρτες που σας οδηγούν σε άλλα σημεία του εργαστηρίου και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας ώστε να μην γίνεστε αντιληπτοί από τους ανθρώπους, τουλάχιστον μέχρι να τους ανατινάξετε!
 Το Warp είναι ένα ευχάριστο βιντεοπαιχνίδι που θα σας κρατήσει αρκετές ώρες απασχολημένους, αν είστε καινούριος σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Οι "γρίφοι" δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι αλλά σίγουρα θα σας κάνουν να σκεφτείτε. Για όσους, λοιπόν, θέλουν να παίξουν κάτι διαφορετικό, το Warp σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου