Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

From Dust... Till Dawn!


 Τις τελευταίες δύο μέρες "χαζεύω" παίζοντας το βιντεοπαιχνίδι της Ubisoft που σε "κάνει" θεό!  Όλοι, νομίζω, θα ήθελαν αυτήν την ιδιότητα, έστω και για λίγο, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Το From Dust, λοιπόν, σας δίνει αυτή την ευχαρίστηση, έστω και εικονικά.

 Το From Dust θυμίζει αρκετά το Black & White, το οποίο, για όσους δεν το γνωρίζουν, ήταν ένα βιντεοπαιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2001. Είχατε το ρόλο ενός θεού που έπρεπε να προσελκύσει πιστούς και αυτό είχατε τη δυνατότητα να το κάνετε είτε με τον "καλό" είτε με τον "κακό" τρόπο. Επίσης, επιλέγατε ένα ζώο, το οποίο το εκπαιδεύατε εσείς να είναι "καλό" ή "κακό" και αυτό ήταν ο βοηθός σας στο δύσκολο έργο σας. Σε κάθε πίστα, σκοπός σας ήταν να πολεμήσετε τις αντίπαλες φυλές που πιστεύαν σε άλλο θεό και να μπορέσετε να τους προσηλυτίσετε, ώστε στο τέλος όλοι να "πιστεύουν" σε εσάς. Το Black & White για την εποχή και το είδος του ήταν πάρα πολύ καλό και δεν είναι τυχαίο πως το 2005 βγήκε και η συνέχεια του παιχνιδιού με τον "εμπνευσμένο" τίτλο Black & White 2! Αρκετά όμως με αυτό.
 Το From Dust λοιπόν δανείζεται κάποια στοιχεία από το Black & White και έχει ένα μικρό στοιχείο απο ένα άλλο βιντεοπαιχνίδι-σταθμό στα βιντεοπαιχνίδια, τα "χαριτώμενα" Lemmings. Όσοι ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια και είναι μίας κάποιας ηλικίας πια (όπως εγώ), θα τα γνωρίζουν πολύ καλά. Για τους νεότερους, υπάρχει η wikipedia και μπορούν να μάθουν λεπτομέρειες απο εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lemmings_%28video_game%29

 Εν τάχει, τα Lemmings ήταν κάτι μικρά πλασματάκια, τα οποία περπατούσαν ασταμάτητα και εσείς έπρεπε να τα οδηγήσετε με ασφάλεια από ένα σημείο σε ένα άλλο. Αυτό είναι και το στοιχείο που έχει δανειστεί το From Dust.
 Απο πλευράς πλοκής, το From Dust είναι κάπου ανάμεσα στο Black & White και τα γλυκύτατα Lemmings. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βοηθήσετε την φυλή που σας δοξάζει να περάσει όποια εμπόδια βρεθούν μπροστά της, ώστε να ακολουθήσει τα βήματα των προγόνων της και να καταφέρει να βρει την "γη της επαγγελίας". Αυτό που κάνετε εσείς είναι να δημιουργείτε ή να καταστρέφετε βουνά, να αποστραγγίζετε ή να δημιουργείτε λίμνες, να αλλάζετε την ροή της λάβας απο ηφαίστεια που εκρύγνυνται και γενικότερα να αλλάζετε το τοπίο κάθε νησιού (πίστας) που κατοικούν οι πιστοί σας, προ οφελός τους, ώστε να καταφέρουν να φτάσουν "σώοι και αβλαβείς" στην πύλη που τους οδηγεί στο επόμενο νησί (πίστα).


Από πλευράς γραφικών, το παιχνίδι δεν έχει να επιδείξει κάτι το πρωτοπόρο αλλά είναι αρκετά καλό ώστε να σας βάλει στην ατμόσφαιρα. Οι ήχοι και η μουσική υστερούν λίγο σε ποσότητα και πολυπλοκότητα και από ένα σημείο και μετά (αρκετά γρήγορα) επαναλαμβάνονται και γίνονται κουραστικοί, σε βαθμό που εγώ, κάποιες φορές, έκανα σίγαση των ήχων του παιχνιδιού και δυνάμωνα την μουσική που άκουγα.
Ένας φουκαράς τρέχει να σωθεί από την λάβα!
Επίσης, το παιχνίδι αρχίζει αρκετά γρήγορα να επαναλαμβάνεται με αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Αφού το τελειώσετε την πρώτη φορά, που εφόσον είστε μαθημένοι σε βιντεοπαιχνίδια δεν θα αργήσετε να το κάνετε, πολύ δύσκολα θα ξαναεπιχειρήσετε να το παίξετε. Πάντως, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε και θέλετε για λίγο να αισθανθείτε "παντοδύναμοι" μπορεί να σας προσφέρει κάποιες ευχάριστες ώρες παιχνιδιού.
Φοβερή αμφίεση για την αποκριά!
Θα πρέπει να σας πω ότι, για να μπορέσετε να παίξετε το βιντεοπαιχνίδι στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να έχετε μόνιμη πρόσβαση στο διαδίκτυο (ποιος δεν έχει πια;) και αυτό γιατί το σύστημα ασφαλείας που έχει αναπτύξει η Ubisoft για τα παιχνίδια της "ψάχνει" συνεχώς να δει αν το παιχνίδι που έχουμε εγκατεστημένο είναι αυθεντικό και όχι "σπασμένο". Για αυτούς που ασχολούνται, έχει βγει σπασμένο στο διαδίκτυο, αλλά μπορεί να σας παιδέψει λίγο παραπάνω από ότι άλλα παιχνίδια, μέχρι να καταφέρετε να το κάνετε να παίξει.
 Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα τρέυλερ του παιχνιδιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου