Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Asus Padfone Revealed


Asus Padfone with Padstation
and keyboard dock

 Το Padfone της Asus, το απόλυτο γκάτζετ, έκανε την εμφάνισή του στην MWC και πραγματικά πιστεύω ότι είναι εντυπωσιακό. Σε επίπεδο hardware, αν και πολλοί περίμεναν να δουν έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή στο εσωτερικό του τηλεφώνου, η Asus προτίμησε να το εξοπλίσει με έναν διπύρηνο επεξεργαστή, χρονισμένο στο 1,5 Mhz. Η δύναμη του επεξεργαστή είναι παραπάνω από αρκετή για τις λειτουργίες του τηλεφώνου. Εκεί που μπορεί να υστερεί λίγο, σε σχέση με τις συσκευές που πρόκειται να κυκλοφορήσουν, είναι όταν το χρησιμοποιείτε ως ταμπλέτα. Η επιλογή της Asus είναι λογική, διότι αν τοποθετούσε τον τετραπύρηνο επεξεργαστή, θα υποβάθμιζε τις ταμπλέτες της.
 Αν εξαιρέσουμε αυτό το γεγονός, το Padfone από μόνο του είναι κάτι το ξεχωριστό και πραγματικά σε επίπεδο επικοινωνίας και χρηστικότητας παρέχει τα πάντα! Η Asus μαζί με το Padfone παρουσίασε και τα αξεσουάρ που θα κυκλοφορήσουν για αυτό. Το πρώτο αξεσουάρ δεν είναι άλλο από το Pad station, το οποίο μετατρέπει το τηλέφωνο σε ταμπλέτα.
Asus Padfone and Padstation
Το δεύτερο είναι το Stylus pen, με σύνδεση bluetooth, που παίζει διπλό ρόλο αφού χρησιμοποιείται για την εισαγωγή κειμένου στην ταμπλέτα και ως hands-free για τις κλήσεις. Τελευταίο είναι το Κeyboard dock που μετατρέπει το τηλέφωνο-ταμπλέτα σε netbook! Πραγματικά, δεν υπάρχει κάποια άλλη συσκευή που μπορεί να μεταμορφωθεί όσο το Padfone και νομίζω πως αυτή είναι η συσκευή της Asus που θα έπρεπε να ονομαστεί Transformer!



 Η Asus ανακοίνωσε ότι η συσκευή θα "βγει" στις αγορές τον Απρίλιο, χωρίς ωστόσο να μάθουμε κάτι για το ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλουμε ώστε να την αποκτήσουμε. Σίγουρα με όλα τα αξεσουάρ δεν θα είναι για όλες τις τσέπες, αλλά αν έχετε σκοπό να είστε κάτοχος ενός "έξυπνου" τηλεφώνου, μίας ταμπλέτας και ενός netbook, είναι βέβαιο πως η λύση της Asus θα είναι φθηνότερη από το να αποκτήσετε αυτές τις τρεις συσκευές χωριστά, με μια υποχώρηση, βέβαια, σε επίπεδο δυνατοτήτων. Επίσης, μιας και τα αξεσουάρ προορίζονται για το τηλέφωνο, έχουν τα ίδια υλικά και είναι στην ίδια σχεδιαστική γραμμή, οπότε υπάρχει ομοιομορφία, πράγμα που για να το επιτύχετε με τρεις διαφορετικές συσκευές είναι κομματάκι δύσκολο. Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε και το Stylus pen - handsfree, που ανεβάζουν τις συνολικές συσκευές σε πέντε!
Asus Padfone
 Το μόνο κακό που μπορώ να σκεφτώ στην πρόταση της Asus είναι το γεγονός ότι αν (χτύπα ξύλο ή το κεφάλι σου στον τοίχο) πάθει κάτι το Padfone, όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ σάς είναι απολύτως άχρηστα(!), αφού στην ουσία πρόκειται για συσκευές υποδοχής και επέκτασης της χρηστικότητας του τηλεφώνου, οι οποίες από μόνες τους δεν μπορούν να σας προσφέρουν τίποτα.





 Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου.


 Σημείωση: Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής μπορεί να διαφέρουν από το τελικό προϊόν που θα "βγει" στα ράφια των καταστημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου