Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

MWC mobile world congress 27 Feb. - 1 Mar 2012


LG Optimus 4x
 Η μεγαλύτερη έκθεση "φορητής" τεχνολογίας ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα, στις 27 Φεβρουαρίου και λήγει την 1η Μαρτίου. Εκεί που εσείς κι εγώ θα τρώμε λαγάνα, χαλβά, ταραμά και ό,τι θαλασσινό βαστάει η τσέπη μας, στην όμορφη Βαρκελώνη οι επισκέπτες του MWC θα μένουν με το στόμα ανοιχτό, βλέποντας τι θα "βγει" στις αγορές τους επόμενους μήνες, σε αντίθεση με εσάς κι εμένα, που θα είμαστε με τα στόματα ανοιχτά, προσπαθώντας να τα γεμίσουμε με όσες περισσότερες λιχουδιές γίνεται.
Nokia Lumia 900
 Στην έκθεση θα βρίσκονται όλοι οι "συνήθεις ύποπτοι" κατασκευαστές "φορητής" τεχνολογίας (LG, Nokia, Sony, Samsung, HTC) αλλά και κάποιοι νεοεισερχόμενοι ή όχι και με τόση μεγάλη εμπειρία στον κλάδο αυτό (Asus, Acer, Viewsonic, Panasonic, NEC, Fujitsu, κ.α.).
HTC Endeavor
Παρόντες-απόντες θα είναι η Motorola και η RIM, οι οποίες δεν έχουν κάτι νέο να παρουσιάσουν (εκτός και αν μας το κρατάνε για έκπληξη). Όλοι θα επιδείξουν τα καινούρια προϊόντα τους, ελπίζοντας να εντυπωσιάσουν και να μας κάνουν μελλοντικούς πελάτες τους. Η Apple, για όσους δεν γνωρίζουν, δεν συμμετέχει σε ομαδικές παρουσιάσεις και προτιμά να οργανώνει τα δικά της συνέδρια για να αποκαλύψει τα καινούρια της προϊόντα, οπότε όσοι περιμένετε να μάθετε για το iPhone 5 ή iPad 3 θα πρέπει να κάνετε υπομονή. Τα περισσότερα προϊόντα που θα "χαζέψουν" οι επισκέπτες, κατά κύριο λόγο, είναι "έξυπνα" τηλέφωνα (smartphones) και κάποιες ταμπλέτες. Όσοι από εσάς είστε λάτρεις των φυσικών πλήκτρων μάλλον θα απογοητευτείτε και θα πρέπει να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι η ζήτηση πλέον είναι στις οθόνες αφής. Για τους πιο "άρρωστους", υπάρχουν και εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται στις "φορητές" συσκευές.
Asus Padfone
 Προσωπικά, έχω βαρεθεί να βλέπω τηλέφωνα και ταμπλέτες που δεν έχουν στην ουσία να επιδείξουν κάτι διαφορετικό. Για αυτό περιμένω με αγωνία να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες για το Padfone της Asus, που πραγματικά νομίζω ότι παρουσιάζει κάτι το καινούριο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα "έξυπνο" τηλέφωνο (smartphone) που μπορεί να μετατρέπεται σε ταμπλέτα. Το Padfone ακολουθεί την γραμμή που χάραξε η Asus, μετά την Transformer, η οποία από ταμπλέτα μετατρέπεται σε Netbook, και θέλει τις συσκευές της να είναι πολυ-λειτουργικές. Ουσιαστικά η "ταμπλέτα" του Padfone δεν χρησιμοποιείται ανεξάρτητα. Είναι μία συσκευή προβολής που δέχεται μέσα της το τηλέφωνο έτσι ώστε, όταν θέλουμε, να μπορούμε να απολαύσουμε το περιεχόμενο που έχουμε αποθηκευμένο στο τηλέφωνο, σε μεγαλύτερη οθόνη.
Asus Padfone
 Αυτό που μένει να μάθουμε είναι αν η "ταμπλέτα" θα προσφέρει κάτι άλλο εκτός από μεγαλύτερη οθόνη για το τηλέφωνο.Σίγουρα θα έχει επιπλέον μπαταρία για να τροφοδοτεί την ίδια την οθόνη της αλλά και το τηλέφωνο, ενισχύοντας αυτόματα την αυτονομία του τηλεφώνου. Από εκεί και πέρα, θα ήταν ωραίο να παρέχει και κάποιες εξτρά υποδοχές σύνδεσης περιφερειακών και μάλλον κάτι τέτοιο θα ισχύει. Περιμένουμε ακόμα να μάθουμε την επίσημη ημερομηνία που θα "βγει" η συσκευή στην αγορά. Σχετικά με την τιμή, δεν πιστεύω να μάθουμε κάτι παρά μόνο όταν το Padfone θα βρίσκεται στα ράφια τον καταστημάτων ή των e-Shops.
 Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο διαφημιστικό, που είχε κυκλοφορήσει πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν το Padfone ήταν ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης.


Εν αναμονή, λοιπόν, των ανακοινώσεων. Εδώ μπορείτε να δείτε τον χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η έκθεση:
http://www.mapyourshow.com/shows/index.cfm?SHOW_ID=MWC12&alt_entry=true&curr_pri=facility&curr_sec=OO

Άντε και καλά κούλουμα! Προσοχή στον αετό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου