Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Windows Tips... δοκιμάστε τα!



 Σήμερα, θα δούμε δύο πολύ εύκολα tipάκια για τα Windows 7 (τα tipακια των Windows 7 συνήθως ισχύουν ως έχουν και για τα Vista).


"Τρέχοντας" πολλαπλά αντίγραφα της ίδιας εφαρμογής από την Taskbar
 Η Taskbar των Windows 7 έχει διάφορες λειτουργίες. Δύο από αυτές είναι η δυνατότητα να ανοίγετε προγράμματα που βρίσκονται "καρφιτσωμένα" σε αυτήν και η άλλη είναι να εναλλάσσεστε μεταξύ των προγραμμάτων που ήδη "τρέχουν". Τί γίνεται, όμως, αν θέλετε να "τρέξετε" ένα πρόγραμμα παραπάνω από μία φορά ταυτόχρονα;
 Όταν τρέχει ένα πρόγραμμα, φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρόπος να ανοίξετε παράλληλα ένα δεύτερο παράθυρο με το ίδιο πρόγραμμα, αφού, όταν πατήσετε επάνω στο εικονίδιο του προγράμματος, τα Windows φέρνουν στο προσκήνιο το παράθυρο του προγράμματος που ήδη "τρέχει". Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος: Αν ένα πρόγραμμα "τρέχει" ήδη και θέλετε να ανοίξετε δεύτερο παράθυρο με το ίδιο πρόγραμμα, απλά κρατείστε το πλήκτρο Shift πατημένο και κάντε αριστερό κλικ επάνω στο εικονίδιο του προγράμματος που βρίσκεται στην Taskbar.
Κατ' αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανοίξετε όσα παράθυρα του ίδιου προγράμματος θέλετε. Το Shift έχει την ίδια λειτουργία από οπουδήποτε και να τρέξετε μία εφαρμογή, π.χ. εικονίδιο μέσα σε φάκελο,εικονίδιο στην Start menu, εικονίδιο συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας.

Πολλαπλή επιλογή αρχείων - φακέλων

 Εάν θέλετε να επιλέξετε πολλαπλά αρχεία ή φακέλους πρέπει να έχετε πατημένο το Ctrl (control) ή το Shift και κατόπιν με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού σας να πατάτε πάνω σε κάθε αρχείο ή φάκελο που θέλετε να επιλέξετε.
My Computer
Ένας άλλος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι ο εξής: Ανοίξτε ένα οποιοδήποτε παράθυρο που περιέχει φακέλους - αρχεία, π.χ. το My Computer, επιλέξτε την καρτέλα Organize και ύστερα το Folder and Search options. Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε την καρτέλα View και στο σημείο που είναι οι επιλογές Advanced Settings κάντε scroll μέχρι το τέλος.
Advanced Settings
Εκεί θα δείτε την επιλογή Use check boxes to select items,ενεργοποιήστε την. Από εδώ και στο εξής, εκτός από το Ctrl και το Shift, μπορείτε χωρίς να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο σας να επιλέγετε όσα αρχεία ή φακέλους θέλετε, μαρκάροντας το τετραγωνάκι που εμφανίζεται, πλέον, δίπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου